Işten Çıkarılan Belediye Işçileri Davayı Kazandı  Haberler  Yurdal  17-Apr-2013 11:00  0  3721 reads

Tarkan Durukan, Can Durukan, Haşim Kaya, Ahmet Koç, Muhittin Durukan, Habil Çatak, Zeki Sağırkaya Gemerek Belediye Başkanlığında 5 yıl süre ile çalıştıktan sonra 2009 Yerel seçimlerin gelmesiyle birlikte işlerine son verilen işçiler açtıkla davaları kazandı. Ilk olarak SSK primlerinin 5 yıl içerinde yatmamış olduğundan dolayı SSK primlerinin iadesi için açtıkları davayı kazanan işçiler ardından işe iade için açtıkları davayı kazandılar.

Uzun bir mahkeme sürecinden geçtiklerini belirten 7 işçi; "2004 ve 2009 yılları arasında Gemerek Belediyesinde çalıştık. 2009 yerel seçimlerinde Gemerek Belediye Başkanının değişmesi neticesinde işimize son verildi. Çalıştığımız 5 yıl içerisinde SSK primlerimizin de yatmamış olduğunu öğrendik. Işten çıkarıldığımızda SSK primlerimizin Gemerek Belediyesi tarafından ödenmesi için 2009 yılında dava açmıştık. Bu davayı kazandık. Ardından avukatımız aracılığıyla işe iade davası açtık. Geçtiğimiz günlerde mahkeme lehimize karar vererek işe iademize karar verdi. Gemerek Belediye Başkanı davayı temyize göndermezse kısa süre içerisinde işe tekrar başlayacağız. Dava dosyası temyize giderse de dosyanın temyizden dönmesini bekleyeceğiz" dedi.

Mahkemenin verdiği bu kararla Gemerek Belediyesinde daha önceki dönemde çalışan 7 işçi Gemerek Belediyesinde kadrolu olarak işe başlayacak. Gemerek Belediyesinin işçileri almayı kabul etmemesi durumda işçilere yüklü miktarda tazminat ödeyeceği ve bu miktarında Gemerek Belediyesi kasasına ciddi bir yük getireceği belirtildi
Print article
Comment View Options:
The comments are owned by the author. We aren't responsible for their content.
Design by: XOOPS UI/UX Team